Den här veckan har det varit tovning för hela slanten, har blivit både stora och små tofflor.Marknads dagarna börjar närma sig och redan till helgen är första tillfället, det är här på Resele hembygdsgård lördag 17/11 mellan 11-15, sedan är det tätt mellan julmarknadstillfällena, hoppas att det kommer lite snö det är ju så mysigt att vara på marknad när den rätta stämningen infinner sig med tända eldar i eldkorgar och marschaller. I dag ska jag fortsätta med mina “grågubbe” vättar, kallar dom Sortegårdsvätten dom är absolut roligast att tillverka men även dom som tar mest med tid att göra, dom har tovade vantar, mössor och laddor, ansiktet gör jag av lera, hår och skägg av egenberedda får skinn, stickade tröjor och ryggsäckar av skinn men mysiga blir dom nästan lite levande och dom vill vara framme hela året därför får dom inte så mycket röda kläder.kommer bilder på vättarna under dagen .