Ännu en helg är avverkad, snön har fallit i stora drivor ute, men vackert har det blivit som ett vykort. Man känner sig som endast tomten är vaken, när man springer runt till alla djur på morgonen med morgon höet. Först ut är hästarna som alltid välkomnar med ett godmorgon gnägg. Man stannar uppen stund och hänger över boxdörren och lyssnar på deras tuggande som får höet att låta så gott. Sedan är det hönsens tur, någon tupp skvallrar att dom redan är vaken, någon höna har redan värpt ett alldeles varmt färskt ägg, härligt det blir till frukost. Känns lyxigt att fylla korgen varje dag med färska ägg, tjejerna är verkligen flitiga. Sist på turlistan är fåren, går in och hämtar vovvarna som inte tackar nej till en tur in i fårhuset, där inne vilar fridens lijor, några äter av balarna medans andra ligger och idisslar, man blir lycklig i hela kroppen när man ser alla djuren som är så nöjda med tillvaron. Går en sväng med hundarna så dom får springa lösa sedan in i stugvärmen ( håller nästan på att glömma äggen i fickan) och kokar äggen till frukost innan det är dags att släppa ut hästarna, Tänker på sonens uttryck, mamma jag skulle inte kunna tänka mig att leva utan djur.